Lyloes lupine-brownie wint eerste prijs bij GROW2021

10 jun

Gilde Opleidingen is in de prijzen gevallen tijdens GROW2021. Donderdag 10 juni, ging om 15:00 uur de liveshow GROW2021 van start vanuit de Brightlands Campus Venlo, gemodereerd door Frans Pollux. Onder de deelnemers waren acht van onze Gilde Food & Hospitality College studenten. Zij hebben de kans gekregen om hun projecten te laten zien aan het werkveld. Er zijn tijdens de liveshow vier prijzen weggegeven, drie juryprijzen en een publieksprijs. Lyloe Oberndorff, student bij Gilde Opleidingen, heeft met haar gerecht de eerste prijs in de categorie Duurzaamheid gewonnen.

 

De prijzen

Met bijna 200 stemmen heeft Gemeente Beekdaelen van HAS Hogeschool de publieksprijs gewonnen. Er werden in totaal ruim 1100 stemmen uitgebracht. De prijs in de categorie Technologie is gewonnen door de Multifunctionele medicijn dosator van CITAVERDE College Horst. In de categorie Food is de prijs gewonnen door Vintage Veggie Snackers van UM CAMPUS Venlo. Lyloe (Gilde Opleidingen) won met haar regionale Lupine verwerkt in een brownie en een falafel de prijs voor de categorie Duurzaamheid. De Frans van Leijden award 2021 werd uitgereikt aan Youri Timmermans.

 

Duurzaam en lokaal 

Onze studenten hebben de opdracht meegekregen om gerechten te maken met lupine. Lupine is een peulvrucht dat gebruikt kan worden als vleesvervanger of productverbeteraar in brood en bakproducten. Pluspunt is dat Lupine duurzaam en lokaal is. Dit resulteerde in het heruitvinden van klassiekers als Crème brûlée, nieuwe ontdekkingen en smaakvolle creaties. 

 

Product van de toekomst

“Lupine is een topproduct!” Zegt Lyloe tijdens haar pitch. “Het werken met streekproducten maakt het werken in de keuken leuk. Zo ondersteun ik lokale ondernemers en zorg ik ervoor dat de gerechten uniek blijven in de streek. Ik hoop dat het in de toekomst vaker gebruikt gaat worden.”

Moderator Frans Pollux vroeg Lyloe naar haar toekomstplannen. Ze liet weten dat er een kookboek wordt gemaakt met de lupine-gerechten van de studenten. Ze ziet haar toekomst rooskleurig in.

 

Opleiding Dutch Cuisine

De kandidaten van Gilde Food & Hospitality College volgen de opleiding Gespecialiseerd kok. Tijdens deze opleiding krijg je de filosofie van de Dutch Cuisine onder de knie. Koken met duurzame gerechten, met streekproducten in de hoofdrol. Deze filosofie en onze visie op positieve gezondheid draagt bij aan #hetechtewerk.

Meer weten over onze opleidingen? Bekijk ze allemaal op www.gildeopleidingen.nl