Allround Hospitality Medewerker (kopopleiding)

Jij laat mensen zich thuis voelen!

Allround Hospitality Medewerker

Wie zorgen er in een hotel, restaurant of tijdens een event voor de beleving? De mensen die er werken natuurlijk! Jij leert hoe jij een gast zich thuis laat voelen: van ontvangst tot uitzwaaien. Ervaring is daarbij superbelangrijk, dus je oefent meteen in de praktijk!

Opleiding

Hi, how are you? Guten Tag! Uit allerlei landen komen toeristen naar Limburg afgereisd. Jij leert hoe je ze allemaal begroet en helpt, als het even kan in hun eigen taal. De leukste evenementen organiseren of ontdekken wat er komt kijken bij het reilen en zeilen in een restaurant? Dit leer je niet uit een boek, maar ervaar je tijdens workshops en tijdens je stage. Leren in de praktijk staat namelijk centraal tijdens de opleiding Allround Hospitality Medewerker. Daarom werken we nauw samen met het bedrijfsleven in de regio.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Praktijklessen vinden ook plaats bij horeca- en leisurebedrijven. Altijd is er een docent aanwezig om je te begeleiden. Onderwijs waarbij jij aan zet bent en je succes bepaalt.

 

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • mbo-diploma niveau 2 Bediening (Gastheer of Gastvrouw)

De formele duur van de opleiding is 3 jaar. Wij bieden deze opleiding aan als vervolg op niveau 2 Bediening (Gastheer/-vrouw). Met deze vooropleiding kun je de opleiding afronden in 1 jaar.

 

Over de opleiding

location_on
  • Venlo - Laaghuissingel 4
insert_chart Niveau 3
near_me Leerweg:
  • BOL
insert_invitation Duur: 1 jaar
notifications_active Startmoment: Direct na de zomervakantie.

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2022-2023:

Lesgeld BOL

  • €1.239,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €700,- voor kleding, een messenset, boeken, excursies en andere leermiddelen. Exclusief laptop in eerste leerjaar.

De praktijk

Ruim voordat de eerste gasten binnendruppelen, ben jij al aanwezig. Je blouse goed gestreken en je haar piekfijn in orde. Het is belangrijk om er netjes en verzorgd uit te zien. De balie is opgeruimd en de eerste telefoontjes heb je al beantwoord als de eerste gast binnenkomt. Een Duitser. Geen probleem voor jou, je spreekt goed ‘Deutsch’. Je verwelkomt hem en geeft tips over bezienswaardigheden in de buurt. Hierna wijs je hem waar zijn kamer is. Hij bedankt je voor de goede service. Zijn verblijf kan nu al niet meer ‘kaputt’.

Maar het kan net zo goed zijn dat jij (mede)verantwoordelijk bent voor de organisatie van evenementen en activiteiten. Alles in goede banen leiden en ervoor zorgen dat gasten de tijd van hun leven hebben. Dáár krijg jij een kick van!

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.300,- en € 1.650,- bruto per maand
schedule
Onregelmatige werktijden
date_range
Mogelijk weekenddiensten