Allround Hospitality Medewerker

Jij laat mensen zich thuis voelen!

Allround Hospitality Medewerker

Wie zorgen er in een hotel, restaurant of tijdens een event voor de beleving? De mensen die er werken natuurlijk! Jij leert hoe jij een gast zich thuis laat voelen: van ontvangst tot uitzwaaien. Ervaring is daarbij superbelangrijk, dus je oefent meteen in de praktijk!

Opleiding

Hi, how are you? Guten Tag! Uit allerlei landen komen toeristen naar Limburg afgereisd. Jij leert hoe je ze allemaal begroet en helpt, als het even kan in hun eigen taal. De leukste evenementen organiseren of ontdekken wat er komt kijken bij het reilen en zeilen in een restaurant? Dit leer je niet uit een boek, maar ervaar je tijdens workshops en tijdens je stage. Leren in de praktijk staat namelijk centraal tijdens de opleiding Allround Hospitality Medewerker. Daarom werken we nauw samen met het bedrijfsleven in de regio.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

De opleidingen Allround Hospitality Medewerker en Manager Ondernemer Horeca hebben een gezamenlijk basisjaar. Daarna kijken we samen met jou of niveau 3 of 4 het beste bij je past. De theorie bieden we gepersonaliseerd aan: je werkt zelfstandig aan opdrachten. Dagelijks krijg je korte instructies van vakdocenten. Je werkt veel samen met medestudenten. 

Praktijklessen vinden ook plaats bij horeca- en leisurebedrijven. Altijd is er een docent aanwezig om je te begeleiden. Onderwijs waarbij jij aan zet bent en je succes bepaalt.

De bbl-opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.

Unieke kans voor BOL én BBL in Roermond start komend schooljaar!

Roermond is een culinaire stad bij uitstek, een grote diversiteit aan horecabedrijven die allemaal hun kennis willen overdragen aan (jonge) toekomstige vakmensen. Tijdens de Horeca opleidingen in Roermond leer je het vak direct van de leermeester, in het bedrijf waar je aan de slag gaat met je opleidingstraject. Dit onderwijs concept is alleen in Roermond te volgen bij de participerende bedrijven die in jou gaan investeren. We bieden deze unieke opleidingen aan in samenwerking met diverse horecabedrijven, je gaat dus bij een bedrijf werken én leren op locatie. 

De horeca opleidingen Roermond zijn voor studenten die vooral werkend willen leren. Naast dat voor deze opleidingen veel zelfstandigheid van je gevraagd wordt, leert de leermeester wat je in de praktijk direct kunt toepassen. Daarnaast word je in je studie en leerproces natuurlijk ondersteund door docenten.

Wil je meer informatie? Neem contact op met André Duijghuisen; a.duijghuisen@rocgilde.nl (0620607060).

 

Ik schrijf me in! Bezoek de infodag

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo kader
 • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
 • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)

 

Over de opleiding

location_on
 • Roermond (Externe bedrijfslocatie) (BOL en BBL)
 • Venlo - Laaghuissingel 4 (BOL en BBL)
 • Weert - Drakesteyn 5 (BOL)
insert_chart Niveau 3
near_me Leerweg:
 • BOL
 • BBL
insert_invitation Duur: 3 jaar
notifications_active Startmoment: Direct na de zomervakantie. Bbl start ook in februari.

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2022-2023:

Cursusgeld BBL

 • 258,- per jaar voor niveau 1 en 2
 • 624,-- per jaar voor niveau 3 en 4

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2022-2023:

Lesgeld BOL

 • €1.239,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €700,- voor kleding, een messenset, boeken, excursies en andere leermiddelen. Exclusief laptop in eerste leerjaar.

STAP-subsidie
Voor deze BBL-opleiding kun je in aanmerking komen voor een STAP-subsidie. Meer informatie; bezoek de infopagina.

Over jou

Communicatief sterk
Communicatief sterk
Klantvriendelijk
Klantvriendelijk
Organisatietalent
Organisatietalent
Probleemoplossend
Probleemoplossend
Teamspeler
Teamspeler

De praktijk

Ruim voordat de eerste gasten binnendruppelen, ben jij al aanwezig. Je blouse goed gestreken en je haar piekfijn in orde. Het is belangrijk om er netjes en verzorgd uit te zien. De balie is opgeruimd en de eerste telefoontjes heb je al beantwoord als de eerste gast binnenkomt. Een Duitser. Geen probleem voor jou, je spreekt goed ‘Deutsch’. Je verwelkomt hem en geeft tips over bezienswaardigheden in de buurt. Hierna wijs je hem waar zijn kamer is. Hij bedankt je voor de goede service. Zijn verblijf kan nu al niet meer ‘kaputt’.

Maar het kan net zo goed zijn dat jij (mede)verantwoordelijk bent voor de organisatie van evenementen en activiteiten. Alles in goede banen leiden en ervoor zorgen dat gasten de tijd van hun leven hebben. Dáár krijg jij een kick van!

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.550,- en € 1.650,- bruto per maand
schedule
Onregelmatige werktijden
date_range
Mogelijk weekenddiensten