Gastheer of Gastvrouw

Jij legt iedereen in de watten

Gastheer of Gastvrouw

Als gastheer of gastvrouw maak jij het verschil tussen een beleving en een topbeleving. Bij de opleiding Gastheer of Gastvrouw leer je alles over gasten ontvangen, gerechten serveren, wijnadvies geven en reserveringen aannemen in Nederlands, Duits of Engels.

Opleiding

Je leert alles over gasten ontvangen en bedienen in een horecabedrijf. Bijvoorbeeld welke dranken het beste bij welk gerecht passen, en in wat voor glas je elk drankje uitserveert. Ontdek hoe je de koffiemachine of de kassa bedient en hoe je bestellingen opneemt. Ook het aannemen en bijhouden van reserveringen en het indelen en dekken van de tafels komen aan bod bij de opleiding. Daarnaast volg je Nederlands, Engels, Duits en rekenen.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

 

Nieuw!
Horecaopleidingen in Roermond 

Wil jij de kneepjes van het horecavak leren, en wil je dat vooral doen in de praktijk? Dan zijn de horecaopleidingen in Roermond écht iets voor jou. Een nieuwe opleidingsaanpak op initiatief van Roermondse horecaondernemers en Foodlab Limburg.

Kies jij voor een horeca-opleiding in Roermond dan volg jij je theorie én praktijk bij een van de deelnemende bedrijven. Zo'n 25 uur per week werk en leer jij - onder begeleiding - bij het bedrijf. Daarnaast krijg je theorievakken en persoonlijke begeleiding vanuit Gilde Food & Hospitality College. Samen met je studiegenoten werk je aan projecten en volg je masterclasses.

 

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • diploma vmbo basis of kader
  • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
  • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
  • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
  • diploma entreeopleiding

Over de opleiding

location_on
  • Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat 1 (BOL en BBL)
  • Venlo - Laaghuissingel 4 (BOL en BBL)
insert_chart Niveau 2
near_me Leerweg:
  • BOL
  • BBL
insert_invitation Duur: 2 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Over jou

Behulpzaam
Behulpzaam
Communicatief sterk
Communicatief sterk
Flexibel
Flexibel
Klantvriendelijk
Klantvriendelijk
Luistervaardig
Luistervaardig

De praktijk

Je werkt in een restaurant of hotel en zorgt dat gasten een fijne avond hebben. Dat begint met de juiste voorbereiding: sfeer in het restaurant, goede hygiëne en aangevulde voorraden. Als de gasten er zijn, ‘verkoop’ jij gastvrijheid. Je zorgt voor een vriendelijke ontvangst, reageert op wensen, serveert bestellingen uit en geeft informatie en advies over de menukaart en wijnen. Daarnaast zorg je voor een ontspannen sfeer, ruim je tafels af, maak je rekeningen op en kijk je of alles goed verloopt en iedereen tevreden is.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris van € 1.500,- -en € 2.050,- bruto per maand
schedule
Onregelmatige werktijden
date_range
Mogelijk weekenddiensten