Je leert alles over gasten ontvangen en bedienen in een horecabedrijf. Bijvoorbeeld welke dranken het beste bij welk gerecht passen, en in wat voor glas je elk drankje uitserveert. Ontdek hoe je de koffiemachine of de kassa bedient en hoe je bestellingen opneemt. Ook het aannemen en bijhouden van reserveringen en het indelen en dekken van de tafels komen aan bod bij de opleiding. Daarnaast volg je Nederlands, Engels, Duits en rekenen.
Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.
Nieuw!
|
Je werkt in een restaurant of hotel en zorgt dat gasten een fijne avond hebben. Dat begint met de juiste voorbereiding: sfeer in het restaurant, goede hygiëne en aangevulde voorraden. Als de gasten er zijn, ‘verkoop’ jij gastvrijheid. Je zorgt voor een vriendelijke ontvangst, reageert op wensen, serveert bestellingen uit en geeft informatie en advies over de menukaart en wijnen. Daarnaast zorg je voor een ontspannen sfeer, ruim je tafels af, maak je rekeningen op en kijk je of alles goed verloopt en iedereen tevreden is.