Gastronoom/Sommelier

Jij zorgt voor de juiste smaakbeleving

Gastronoom/Sommelier

Wil jij je na afronding van de opleiding Zelfstandig Werkend Gastheer of Gastvrouw verdiepen in de wereld van wijn en gastronomisch goed eten? Kies dan voor de opleiding Gastronoom/Sommelier.

Opleiding

Je leert alle ins en outs over wijn, speciale dranken en de herkomst hiervan. Met deze kennis geef jij gasten passende
adviezen voor het perfect combineren van dranken en gerechten. Hospitality zit in je genen en dat straal je ook uit. Natuurlijk krijg je ook algemene vakken zoals Nederlands en rekenen.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • diploma Zelfstandig Werkend Gastheer of Gastvrouw of Allround Hospitality Medewerker (mbo niveau 3)

 

Over de opleiding

location_on
  • Venlo - Laaghuissingel 4
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
  • BBL
insert_invitation Duur: 2 jaar
notifications_active Startmoment: Direct na de zomervakantie.

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Cursusgeld BBL

  • 270,- per jaar voor niveau 1 en 2
  • 654,- per jaar voor niveau 3 en 4

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €600,- per leerjaar.

STAP-subsidie
Voor deze BBL-opleiding kun je in aanmerking komen voor een STAP-subsidie. Meer informatie; bezoek de infopagina.

Over jou

Communicatief sterk
Communicatief sterk
Creatief
Creatief
Klantvriendelijk
Klantvriendelijk
Stressbestendig
Stressbestendig
Teamspeler
Teamspeler
Welbespraakt
Welbespraakt

De praktijk

Je werkt bij een restaurant in het hogere segment. Misschien wel in Limburg, waar steeds vaker regionaal en
streekgebonden producenten worden geserveerd. Denk aan Brienen aan de Maas, Da Vinci, restaurant ONE of restaurant Sabero. Samen met je team zorg jij voor hospitality en sfeer. Dit doe je door proactief te handelen, de leiding te nemen en jouw kennis als sommelier over te brengen aan je gasten.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 2.100,- en € 2.700,- bruto per maand
schedule
Onregelmatige werktijden
date_range
Mogelijk weekenddiensten
school
Hogere Hotelschool

Veelgestelde vragen

  • Start de opleiding van jouw keuze direct na de zomervakantie? Dan is het advies om je aan te melden vóór 1 april. Want hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat je de opleiding uiteindelijk kan gaan volgen. Natuurlijk kan het voorkomen dat je door wat voor reden dan ook die datum niet haalt. Ben gerust. Ook na 1 april ben je natuurlijk van harte welkom bij ons!

    Voldoe je aan de opleidingscriteria? Dan plaatsen we je meteen. Voldoe je niet aan de criteria? Dan kijken we samen met jou of je de opleiding misschien toch kunt volgen. Dit doen we in een oriëntatiegesprek. Dit oriëntatiegesprek vindt binnen 4 weken na aanmelding plaats.

    Wil je hier meer over weten? Dan staat het Infopunt voor je klaar. Je kunt hen mailen via info@gildeopleidingen.nl of bellen via +31 88 468 20 00. Stuur je een mailtje? Geef dan naast je vraag ook je opleiding, volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum door.

  • Zorg dat je alle persoonsgegevens bij de hand hebt, inclusief je ID of paspoort. Jouw gegevens komen in je studentendossier, dus vul alles zorgvuldig in!

  • Twijfel je tussen opleidingen? Geef dan tijdens je aanmelding aan dat je graag een gesprek wilt. Samen met iemand van Gilde Opleidingen bespreek je dan jouw mogelijkheden. Zo hoef je je niet voor meer opleidingen aan te melden, maar kun je meteen kiezen voor de juiste opleiding.