Manager Ondernemer Horeca

Bij jou gaat de gast voor

Manager of Ondernemer Horeca

De taak van een manager of ondernemer is heel afwisselend. Van de inkoop doen en meedraaien op de werkvloer, tot het uitvoeren van het personeelsbeleid. Van de balie tot de bar: bij deze opleiding leer je alle kanten van de horeca kennen.

Opleiding

Het restaurant is jouw school. Om precies te zijn de brasserie en het restaurant van de school, waar je meedraait in de praktijk. De andere dagen krijg je theorieles. Een manager moet alle kanten van een bedrijf kennen, daarom leer je alles over het reilen en zeilen van de horeca. Natuurlijk krijg je ook managementlessen. Ook algemene vakken zoals Nederlands en rekenen horen erbij. Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

De opleidingen Allround Hospitality Medewerker en Manager Ondernemer Horeca hebben een gezamenlijk basisjaar. Daarna kijken we samen met jou of niveau 3 of 4 het beste bij je past. De theorie bieden we gepersonaliseerd aan: je werkt zelfstandig aan opdrachten. Dagelijks krijg je korte instructies van vakdocenten. Je werkt veel samen met medestudenten. 

Praktijklessen vinden ook plaats bij horeca- en leisurebedrijven. Altijd is er een docent aanwezig om je te begeleiden. Onderwijs waarbij jij aan zet bent en je succes bepaalt.

Unieke kans voor BOL én BBL in Roermond start komend schooljaar!

Roermond is een culinaire stad bij uitstek, een grote diversiteit aan horecabedrijven die allemaal hun kennis willen overdragen aan (jonge) toekomstige vakmensen. Tijdens de Horeca opleidingen in Roermond leer je het vak direct van de leermeester, in het bedrijf waar je aan de slag gaat met je opleidingstraject. Dit onderwijs concept is alleen in Roermond te volgen bij de participerende bedrijven die in jou gaan investeren. We bieden deze unieke opleidingen aan in samenwerking met diverse horecabedrijven, je gaat dus bij een bedrijf werken én leren op locatie. 

De horeca opleidingen Roermond zijn voor studenten die vooral werkend willen leren. Naast dat voor deze opleidingen veel zelfstandigheid van je gevraagd wordt, leert de leermeester wat je in de praktijk direct kunt toepassen. Daarnaast word je in je studie en leerproces natuurlijk ondersteund door docenten.

Wil je meer informatie? Neem contact op met André Duijghuisen; a.duijghuisen@rocgilde.nl (0620607060).

Ik schrijf me in! Bezoek de infodag

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo kader
 • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
 • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)
 • diploma vakopleiding (niveau 3)

Over de opleiding

location_on
 • Roermond (Externe bedrijfslocatie)
 • Venlo - Laaghuissingel 4
 • Weert - Drakesteyn 5
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
 • BOL
insert_invitation Duur: 3 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2022-2023:

Lesgeld BOL

 • €1.239,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €700,- in het eerste leerjaar voor kleding, een messenset, boeken en excursies. Exclusief aanschaf laptop in eerste leerjaar.

Over jou

Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Goed met cijfers
Goed met cijfers
Goede leider
Goede leider
Ondernemend
Ondernemend
Zelfstandig
Zelfstandig

De praktijk

In de horeca gaat alles heel snel. Het is jouw taak om te zorgen dat het niet in de soep loopt. Als horecamanager of -ondernemer breng je volop tijd door op de werkvloer. Je kijkt regelmatig of iedereen weet wat er van hem verwacht wordt. Natuurlijk kun je lang niet alles zelf, dus delegeer je taken aan je assistent of personeel. Zo kun jij even naar het kantoor om aan je nieuwe beleidsplan te werken en een sollicitatiegesprek voor te bereiden.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris van € 1.750,- tot € 2.300 bruto per maand
schedule
Onregelmatige werktijden
date_range
Mogelijk weekenddiensten