Het restaurant is jouw school. Om precies te zijn de brasserie en het restaurant van de school, waar je meedraait in de praktijk. De andere dagen krijg je theorieles. Een manager moet alle kanten van een bedrijf kennen, daarom leer je alles over het reilen en zeilen van de horeca. Natuurlijk krijg je ook managementlessen. Ook algemene vakken zoals Nederlands en rekenen horen erbij. Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.
De opleidingen Allround Hospitality Medewerker en Manager Ondernemer Horeca hebben een gezamenlijk basisjaar. Daarna kijken we samen met jou of niveau 3 of 4 het beste bij je past. De theorie bieden we gepersonaliseerd aan: je werkt zelfstandig aan opdrachten. Dagelijks krijg je korte instructies van vakdocenten. Je werkt veel samen met medestudenten.
Praktijklessen vinden ook plaats bij horeca- en leisurebedrijven. Altijd is er een docent aanwezig om je te begeleiden. Onderwijs waarbij jij aan zet bent en je succes bepaalt.
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2021-2022:
Lesgeld BOL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Extra kosten
Ongeveer €700,- in het eerste leerjaar voor kleding, een messenset, boeken en excursies. Exclusief aanschaf laptop in eerste leerjaar.
In de horeca gaat alles heel snel. Het is jouw taak om te zorgen dat het niet in de soep loopt. Als horecamanager of -ondernemer breng je volop tijd door op de werkvloer. Je kijkt regelmatig of iedereen weet wat er van hem verwacht wordt. Natuurlijk kun je lang niet alles zelf, dus delegeer je taken aan je assistent of personeel. Zo kun jij even naar het kantoor om aan je nieuwe beleidsplan te werken en een sollicitatiegesprek voor te bereiden.