Zelfstandig Werkend Gastheer of Gastvrouw

Jij verzorgt je gasten van A tot Z

Zelfstandig Werkend Gastheer of Gastvrouw

Als zelfstandig werkend gastheer of gastvrouw begeleid je straks gasten. Om te zorgen dat zij zich straks superwelkom voelen, leer jij hoe je gasten adviseert en in de watten legt. Maar ook hoe je reserveringen aanneemt, de administratie doet en omgaat met klachten.

Opleiding

Je leert alles over gasten gastvrij ontvangen in een horecabedrijf. Daar komt heel wat bij kijken. Bijvoorbeeld drankenkennis: welke drank past bij welk gerecht en wat hoort in welk glas. De tafel goed dekken, hoort ook bij je taken als gastheer of gastvrouw. Van het kleinste vorkje tot het juiste waterglas: jij weet straks precies hoe een perfect gedekte tafel eruit hoort te zien. Als een ware barista leer je hoe je de lekkerste cappuccino’s en espresso’s uit de koffiemachine tovert. Ook het bedienen van de kassa en het aannemen en bijhouden van reserveringen komen aan bod tijdens de opleiding. Daarnaast volg je Nederlands, Engels, Duits en rekenen. Wel zo handig als je internationale gasten krijgt.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Benieuwd naar de serveerkunsten van (andere) studenten? Kom dan eens langs bij restaurant L’Entree, onze brasserie of bakkerswinkel.

 

Nieuw!
Horecaopleidingen in Roermond 

Wil jij de kneepjes van het horecavak leren, en wil je dat vooral doen in de praktijk? Dan zijn de horecaopleidingen in Roermond écht iets voor jou. Een nieuwe opleidingsaanpak op initiatief van Roermondse horecaondernemers en Foodlab Limburg.

Kies jij voor een horeca-opleiding in Roermond dan volg jij je theorie én praktijk bij een van de deelnemende bedrijven. Zo'n 25 uur per week werk en leer jij - onder begeleiding - bij het bedrijf. Daarnaast krijg je theorievakken en persoonlijke begeleiding vanuit Gilde Food & Hospitality College. Samen met je studiegenoten werk je aan projecten en volg je masterclasses.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • diploma vmbo kader
  • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
  • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
  • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
  • diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)

 

Over de opleiding

location_on
  • Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat 1 (BOL en BBL)
  • Venlo - Laaghuissingel 4 (BOL en BBL)
  • Weert - Drakesteyn 5 (BOL)
insert_chart Niveau 3
near_me Leerweg:
  • BOL
  • BBL
insert_invitation Duur: 3 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Over jou

Behulpzaam
Behulpzaam
Communicatief sterk
Communicatief sterk
Klantvriendelijk
Klantvriendelijk
Luistervaardig
Luistervaardig
Stressbestendig
Stressbestendig

De praktijk

Je werkt in een restaurant, hotel of andere horecagelegenheid. Meestal de iets chiquere gelegenheden waar gastvrijheid extra belangrijk is. Jij zorgt ervoor dat gasten een fijne avond hebben. Dat begint met de juiste voorbereiding: sfeer in het restaurant, goede hygiëne en aangevulde voorraden. Als de gasten er zijn, ‘verkoop’ jij gastvrijheid. Je zorgt voor een vriendelijke ontvangst, reageert op wensen, serveert bestellingen uit en geeft informatie en advies over de menukaart en wijnen. Zo nodig werk je aan tafel de gerechten af. Denk aan trancheren, fileren en flamberen. Daarnaast zorg je voor een ontspannen sfeer, ruim je tafels af, maak je rekeningen op en kijk je of alles goed verloopt en iedereen tevreden is.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.350,- en € 2.050,- bruto per maand
schedule
Onregelmatige werktijden
date_range
Mogelijk weekenddiensten