Gespecialiseerd Kok

Jij kookt de sterren van de hemel

Gespecialiseerd Kok

Je krijgt de filosofie van de Dutch Cuisine onder de knie. Koken met duurzame gerechten, met streekproducten in de hoofdrol. Daarnaast leer je de leiding te nemen en werken onder grote tijdsdruk.

Opleiding

Waarom Dutch Cuisine? 

In onze regio Limburg is een groot aantal fantastische streekproducten beschikbaar. Limburgse groenten, fruit, stroop, kaas, bier, vis en vlees kun je tot de mooiste streekgerechten verwerken. We maken jou bewust van de herkomst van het product: wat is ermee gebeurd, hoe ga je het bereiden, welke combinaties kun je toepassen. Ook gaan we aan de slag met speciale bereidingstechnieken en specifieke vaardigheden die je als kok van de toekomst nodig hebt in het bedrijfsleven.

We vinden dat je alle producten goed moet herkennen en bewerken op basis van warenkennis, menuleer en keukentheorie. Alleen dan kunnen gerechten goed worden bereid. Ook het omgaan met verspilling, kostprijsberekeningen en inslag zijn in deze tijd van groot economisch belang.

In de keuken leer jij de leiding te nemen. Je kunt dus goed met mensen omgaan. Werken onder grote tijdsdruk is ook een onderdeel van je opleiding. Je volgt vakken als bedrijfseconomie keukenmanagement en leidinggeven. Daarnaast krijg je ook les in rekenen, Nederlands en Engels.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied. 

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • mbo-diploma Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3)

Over de opleiding

location_on
  • Venlo - Laaghuissingel 4
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
  • BBL
insert_invitation Duur: 2 jaar (na diploma Zelfstandig Werkend Kok)
notifications_active Startmoment: 1 augustus 2023

Over jou

Creatief
Creatief
Fit en gezond
Fit en gezond
Goede leider
Goede leider
Organisatietalent
Organisatietalent
Stressbestendig
Stressbestendig
Teamspeler
Teamspeler

De praktijk

Als gespecialiseerd kok werk je in een specialiteitenrestaurant. Jij vindt het leuk om nieuwe combinaties en bijzondere ingrediënten uit te proberen. Je kunt goed uit de voeten met de Dutch Cuisine filosofie, want je werkt graag met groenten. De gerechten die jij serveert zijn verrassend en origineel. Je stemt ze af op de wensen van de klant. Je volgt ook de trends in jouw vakgebied en je weet wat je ermee kunt doen.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.950,- en € 2.300,- bruto per maand
schedule
Onregelmatige werktijden
date_range
Mogelijk weekenddiensten

Veelgestelde vragen