Blijf up-to-date

Het corona-virus en alle maatregelen grijpen ook in op het onderwijs bij Gilde Opleidingen. De gezondheid van studenten en medewerkers staat voorop. Tegelijkertijd gaat het onderwijs door. Weten wat dat allemaal betekent? Klik hier voor vragen en antwoorden.

Vragen en antwoorden
Gespecialiseerd Kok

Jij kookt de sterren van de hemel

Gespecialiseerd Kok

Tijdens de opleiding Gespecialiseerd Kok leer je de fijne en bijzondere kneepjes van het koksvak. Je krijgt de filosofie van de Dutch Cuisine onder de knie. Koken met duurzame gerechten, met streekproducten in de hoofdrol. Daarnaast leer je de leiding te nemen en werken onder grote tijdsdruk.

Opleiding

Tijdens de bbl-opleiding Gespecialiseerd Kok leer je bijzondere technieken. Je werkt volgens de filosofie van de Dutch Cuisine www.dutch-cuisine.nl. Toekomstgericht koken met duurzame gerechten, met streekproducten in de hoofdrol. Je leert exclusieve recepten op een creatieve manier uit te voeren of te vernieuwen. Je gerechten zijn puur en lekker en smaken naar de natuur. Volgens plan werken en ideeën uitvoeren in de praktijk, krijg je ook tijdens de opleiding. In de keuken leer jij de leiding te nemen. Je kunt dus goed met mensen omgaan. Werken onder grote tijdsdruk is ook een onderdeel van je opleiding. daarnaast volg je les in bedrijfseconomie, keukenmanagement en leidinggeven. Natuurlijk krijg je ook les in rekenen, Nederlands en Engels.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied. 

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • mbo-diploma Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3)

Over de opleiding

location_on
  • Venlo - Laaghuissingel 4
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
  • BBL
insert_invitation Duur: 2 jaar
notifications_active Startmoment: 1 augustus 2020

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2020-2021:

Cursusgeld BBL

  • 250,-- per jaar voor niveau 1 en 2
  • 606,-- per jaar voor niveau 3 en 4

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer € 500,-. Exclusief aanschaf laptop.

Over jou

Creatief
Creatief
Fit en gezond
Fit en gezond
Goede leider
Goede leider
Organisatietalent
Organisatietalent
Stressbestendig
Stressbestendig
Teamspeler
Teamspeler

De praktijk

Als gespecialiseerd kok werk je in een specialiteitenrestaurant. Jij vindt het leuk om nieuwe combinaties en bijzondere ingrediënten uit te proberen. Je kunt goed uit de voeten met de Dutch Cuisine filosofie, want je werkt graag met groenten. De gerechten die jij serveert zijn verrassend en origineel. Je stemt ze af op de wensen van de klant. Je volgt ook de trends in jouw vakgebied en je weet wat je ermee kunt doen.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.800,- en € 2.100,- bruto per maand
schedule
Onregelmatige werktijden
date_range
Mogelijk weekenddiensten

Veelgestelde vragen