Koken leer je vooral in de praktijk. Daarom sta je tijdens je opleiding veel in de keuken. Hier leer je verschillende kooktechnieken, zoals blancheren, sauzen maken, julienne snijden en roken. Hygiënisch en veilig werken is superbelangrijk, dus daar besteden we veel aandacht aan. Je leert alles over voedselveiligheid en bewaarmethoden, maar ook hoe je omgaat met het vlijmscherpe gereedschap in een professionele keuken. Op school krijg je les in rekenen, Nederlands en Engels.
Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.
Benieuwd naar de kook- en bakkunsten van (andere) studenten? Kom dan eens langs bij restaurant L’Entree, onze brasserie of bakkerswinkel.
Nieuw!
|
Je vindt het heerlijk om anderen te verwennen met de gerechten uit ‘jouw’ keuken. Of het nu een salade of een compleet driegangenmenu is: jij maakt het met zorg klaar en bent pas tevreden als alles er perfect uitziet. Je leidinggevende geeft aan wat er moet gebeuren en verwacht van jou dat je jouw tijd slim indeelt. In de keuken kan het heel druk zijn, maar jij kunt goed omgaan met stressvolle situaties. Je zorgt ook dat de keuken schoon is, de voorraad in orde is en alles weer klaar staat voor de volgende drukke dag. Als kok werk je vaak op gekke tijdstippen, zoals heel vroeg ’s ochtends voor de ontbijtdienst, of tot in de late uurtjes voor het diner. Alles om ‘jouw’ gasten te laten genieten van de lekkerste creaties!