Kok

Jij brengt alles
op smaak

Kok

Sta jij graag in de keuken te experimenteren met nieuwe kooktechnieken of smaken? En wil jij van je hobby je werk maken? Dan is de opleiding Kok perfect voor jou. Leer alles van razendsnel een ui snipperen tot de borden fraai opmaken.

Opleiding

Koken leer je vooral in de praktijk. Daarom sta je tijdens je opleiding veel in de keuken. Hier leer je verschillende kooktechnieken, zoals blancheren, sauzen maken, julienne snijden en roken. Hygiënisch en veilig werken is superbelangrijk, dus daar besteden we veel aandacht aan. Je leert alles over voedselveiligheid en bewaarmethoden, maar ook hoe je omgaat met het vlijmscherpe gereedschap in een professionele keuken. Op school krijg je les in rekenen, Nederlands en Engels.
Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Benieuwd naar de kook- en bakkunsten van (andere) studenten? Kom dan eens langs bij restaurant L’Entree, onze brasserie of bakkerswinkel.

Nieuw!
Horecaopleidingen in Roermond 

Wil jij de kneepjes van het horecavak leren, en wil je dat vooral doen in de praktijk? Dan zijn de horecaopleidingen in Roermond écht iets voor jou. Een nieuwe opleidingsaanpak op initiatief van bedrijven in de regio Roermond en Gilde Opleidingen.

Kies jij voor een horeca-opleiding in Roermond dan leer je de praktijk in een van de deelnemende bedrijven. Je werkt zelfstandig aan je eigen leertraject onder begeleiding van coaches en docenten van Gilde Opleidingen. 24 uur per week ben je als BOL-er in het leerbedrijf om je praktische vaardigheden te leren. 1 dag werk je samen met studiegenoten aan je eigen portfolio en volg je masterclasses en 1 dag werk je zelfstandig aan je studie.

Ik schrijf me in! Bezoek de infodag

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo basis of kader
 • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
 • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • diploma entreeopleiding

Over de opleiding

location_on
 • Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat 1 (BOL en BBL)
 • Venlo - Laaghuissingel 4 (BOL en BBL)
insert_chart Niveau 2
near_me Leerweg:
 • BOL
 • BBL
insert_invitation Duur: 2 jaar
notifications_active Startmoment: Direct na de zomervakantie. Bbl start ook in februari.

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Cursusgeld BBL

 • 270,- per jaar voor niveau 1 en 2
 • 654,- per jaar voor niveau 3 en 4

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Lesgeld BOL

 • €1.357,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €760,- voor kleding, messenset, boeken en excursies. 

STAP-subsidie
Voor deze BBL-opleiding kun je in aanmerking komen voor een STAP-subsidie. Meer informatie; bezoek de infopagina.

Over jou

Creatief
Creatief
Fit en gezond
Fit en gezond
Nauwkeurig
Nauwkeurig
Organisatietalent
Organisatietalent
Visueel ingesteld
Visueel ingesteld

De praktijk

Je vindt het heerlijk om anderen te verwennen met de gerechten uit ‘jouw’ keuken. Of het nu een salade of een compleet driegangenmenu is: jij maakt het met zorg klaar en bent pas tevreden als alles er perfect uitziet. Je leidinggevende geeft aan wat er moet gebeuren en verwacht van jou dat je jouw tijd slim indeelt. In de keuken kan het heel druk zijn, maar jij kunt goed omgaan met stressvolle situaties. Je zorgt ook dat de keuken schoon is, de voorraad in orde is en alles weer klaar staat voor de volgende drukke dag. Als kok werk je vaak op gekke tijdstippen, zoals heel vroeg ’s ochtends voor de ontbijtdienst, of tot in de late uurtjes voor het diner. Alles om ‘jouw’ gasten te laten genieten van de lekkerste creaties!

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.700,- en € 2.100,- bruto per maand
schedule
Onregelmatige werktijden
date_range
Mogelijk weekenddiensten